Richt jij of één van je medewerkers schade aan tijdens het werk? Dan wordt jouw bedrijf hiervoor aansprakelijk gesteld. De schade is immers tijdens werktijd ontstaan. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten, sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Je bent dan verzekerd voor schade die je tijdens het werk aanricht. Wil je deze zakelijke verzekering graag afsluiten, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? In deze tekst leggen wij je uit hoe je te werk gaat.
 

Breng de risico’s van je bedrijf in kaart 

Als je van plan bent om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, kun jij je tot een verzekeraar richten die deze verzekering aanbiedt en hier direct een aanvraag indienen. Wij raden je alleen niet aan om voor deze aanpak te kiezen. Doe je dit wel? Dan krijg je misschien al snel spijt. De kans is groot dat je niet goed verzekerd bent. Hier kom je vaak pas achter als je aansprakelijk gesteld wordt voor schade die jij of een medewerker heeft aangericht. Om dit te voorkomen, breng je eerst de risico’s in kaart die je bedrijf loopt. Dit helpt je om te bepalen hoe jij je bedrijf het beste kunt verzekeren tegen aansprakelijkheid.
 

Overweeg je aanvullend te verzekeren

Sluit je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af? Dan ben je standaard verzekerd voor schade die jij of je personeel aanricht wanneer ze aan het werk zijn. Niet alleen schade aan de spullen van een ander valt binnen de dekking van deze verzekering, maar ook persoonsschade. Voor sommige bedrijven volstaat de standaarddekking, maar dit is lang niet altijd het geval. Overweeg je daarom ook aanvullend te verzekeren. Dit kost je weliswaar meer geld, maar je bent ook beter verzekerd. Je kunt onder meer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten als aanvulling op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar ook voor een constructie all risk verzekering kiezen.
 

Bereken je premie

Er zijn maar weinig ondernemers die een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten zonder dat ze weten hoeveel dit kost. Omdat de premie afhangt van de keuzes die je maakt, kunnen wij je niet zeggen hoeveel je per maand kwijt bent aan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Gelukkig kunnen verzekeraars je hierbij helpen. Veel verzekeraars hebben namelijk een tool waarmee je de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie kunt berekenen. Nadat jij je KVK-nummer hebt ingevuld, zie je direct wat je per maand betaalt voor deze verzekering. Je kunt zelf vervolgens nog het een en ander aanpassen. Besef je goed dat dit invloed heeft op de premie, want deze kan stijgen.  
 

Sluit online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af

Staat de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering je aan? Sluit deze dan direct af. Als je hiermee wacht, loop je het risico dat er in de tussentijd schade ontstaat waar je aansprakelijk voor wordt gesteld. Doordat je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering tegenwoordig online af kunt sluiten bij veel verzekeraars, hoef je hier de deur niet voor uit. Nadat jij de dekking bepaald hebt, is het enkel nog een kwestie van gegevens invullen. Contoleer vervolgens nog even of alles klopt en vraag vervolgens je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan.